Tapasztalatok

Mi a Squaty Pottynál tudjuk, hogy a vásárlónak mindig igaza van. Nézzünk pár véleményt arról, hogyan is vélekednek a fogyasztók és az iparág legjelentősebb szereplői.

Stephanie Taylor, medencefenék szakértő és a Kegel8, az Egyesült Királyság piacvezető medencecsont-egészségügyi márkájának alapítója

“A Squatty Potty gyógyszerek, kenőcsök, pirulák és hashajtók segítsége nélkül is lehetővé teszi, hogy a természetes testműködés természetes módon valósuljon meg. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy milyen fontos a medencefenék számára, elsősorban gyenge medencefenék esetén a megfelelő WC-zési pozíció.

Sok nő és férfi nap, mint nap hangoztatja, hogy mennyire meg kell erőltetniük a medencefeneküket egy-egy székrekedés során.

A szülési korban levő nők több mint fele szenved medencesüllyedéstől, ami a medencecsont szerveinek eredeti pozíciójukhoz képest történő megereszkedését jelenti. Ez a jelenség már-már járványos méreteket ölt, de a Squatty Potty ebben is segít.

Gyenge medencefenék esetén mindenképpen kerülni kell az erőlködést, a székrekedést és az aranyér kialakulását; ez a természetes megoldás lehetővé teszi, hogy mi magunk tehessünk az egészségünk megőrzéséért.

A testünk is „szereti” a guggoló pozíciót – a guggolás remek gyakorlatsor a medencefenék számára is, így a Squatty Potty használatával a Kegel izmait is edzésre bírja.

Ez egy olyan kínos téma, amiről senki nem szeret beszélni, és bár mi britek egyszerűen nem beszélünk a WC-zési szokásainkról, a Squatty Potty használata mindenki számára előnyös lehet. Ha székrekedéssel, aranyérrel vagy medencefenék problémákkal küzd, nem fogja megbánni, ha a Squatty Potty mellett dönt.

Csak annyit javasolhatok, hogy próbálja ki, és miután saját magán is tapasztalja a Squatty Potty egészségügyi hatásait, soha nem akar majd nélküle létezni.”

Sue Croft, Ausztrália vezető fizioterapeutája

“Létezik egy másik olyan pozíció a székletürítés során, ami nem károsítja a medencefenék kötőszöveteit, ínszalagjait és izmait, és mindemellett elősegíti a széklet ürítését is. A nőknél gyakran problémát jelent, hogy nem sikerült teljes mértékben az “ürítés”, illetve a bélmozgás mintha egy “zsebben” végződne, amit valójában a végbélsérv egyik tünete. A guggoló pozíció a medencefenék leereszkedésének minimalizálásával megkönnyíti a székletürítés folyamatát.”

(Részlet Sue Croft: A medencefenék kezelése – fizioterápiás útmutató nőgyógyászati sebészeti beavatkozásokhoz című könyvéből).

Dr. Michael Freilich, proktológus

“A testfelépítésünk a guggoláshoz alkalmazkodott, nem az ülve vécézéshez”.

Beismerem, hogy eleinte szkeptikusan fogadtam, de a Squatty Pottynak köszönhetően valóban nagy különbséget tapasztaltam az általános egészségi állapotomban. Azt vettem észre, hogy sokkal kevésbé püffedek fel, és az aranyerem is elmúlt. Emellett a Squatty Potty használata óta kevesebb fejfájásos panaszom is van, aminek talán ahhoz lehet köze, hogy most, hogy már nincsen székrekedésem, a méreganyagok sem tudnak annyira felgyülemleni a szervezetemben. A Squatty Pottynak köszönhetően új ember lettem!

Eleanor

Egyesült Királyság, Anglia, Surrey

Egy sportbalesetem után a gyógykezelésem részeként felírt fájdalomcsillapítók miatt krónikus székrekedés alakult ki nálam. A Squatty Pottynak köszönhetően azonban azt tapasztaltam, hogy hashajtók segítsége nélkül sikerült megoldanom ezt a problémát. Székrekedésben szenvedőknek nyugodt szívvel ajánlanám megoldásként a Squatty Pottyt.

Gary

Egyesült Királyság, Anglia, Yorkshire

Egyszerűen imádom a Squatty Pottymat! Először kelet-európai látogatásom során próbáltam ki a guggoló WC-ket, és azt kell, hogy mondjam, hogy sokkal könnyebb dolgom volt. Miután hazatértem, elkezdett hiányozni ez a típusú WC, miután a székrekedések ismét elkezdtek jelentkezni nálam. Most, hogy már van Squatty Pottym, könnyű dolgom van a WC-n, és a székrekedés már csupán a múlté!

Vikki Smith

Egyesült Királyság, Wales, Cardiff

A lányom szobatisztaságra szoktatási időszakában fedeztem fel, hogy mennyire nem tetszett neki, hogy WC-n ülés közben a lábai nem érnek le a földre. A Squatty Pottyval ez is megoldódott, és a szobatisztaságra szoktatásban is nagy segítségnek bizonyult. Minden kisgyerekes anyukának és apukának nyugodtan tudom ajánlani!”

Heather

Egyesült Királyság, Anglia, City of York

A kisfiam bélszorulással küzd, és a Squaty Pottyra akkor bukkantam, miközben az ő problémájára próbáltam valamilyen megoldást találni. Mikor megérkezett, a cinikus férjem csak dúlt-fúlt magában, és nem volt különösebben elragadtatva. Azt gondolta, hogy ugyan hogyan is tudna egy ilyen egyszerű, diszkrét kis szerkezet segíteni? Miután a család egy egész héten át használta, a gyermekeim szóltak, hogy úgy érzik, mintha a Squatty Potty segítene nekik. De a hab a tortán az volt, mikor a férjem, aki éppen Londonban dolgozott, felhívott, hogy elmondja, hogy hiányzik neki a Squatty Potty, mert a hoteljában semmi ilyesmi nincsen.

Del

Borzalmasan elégedett vagyok a Squatty Potty Eccoval. Egyet magamnak, egyet pedig egy barátomnak vettem, aki bélpanaszokkal küzdött (ami már a múlté). Csak ülj, le, engedd el magadat, és a többit bízd a természetre. Én a 23 cm-es méretűt vettem magamnak, mert úgy gondoltam, hogy minél magasabban van a térdem, annál jobb. Remekül működik, kiváló termék! Igényes megmunkálású, könnyen tisztítható, és egyszerűen magától értetődő megoldás.

Shopstoomuch

Korábban már estem át aranyérműtéten, és olyan megoldást kerestem, ami garantálja, hogy ez többé ne fordulhasson elő velem, mert nagyon nagy fájdalmakkal jár. Emellett mindig olyan érzésem volt, mintha nem sikerülne soha teljes mértékben kiürítenem a beleimet. Napjában akár 3-4 alkalommal is “ki kellett mennem”. Próbálkoztam emésztésserkentő gyógymódokkal, és növeltem a rostanyag-bevitelemet is, de megoldást sajnos semmi sem kínált. Ezután tudtam meg, hogy egyszerűen csak rossz pozícióban ültem a WC-n. Aztán egy nap belebotlottam egy Squatty Pottyt hirdető szórólapba. Kipróbáltam, és teljesen lenyűgözött. Most már csak napi egy alkalommal végzem a “nagydolgomat”, csak két tépésnyi WC papírt használok, tisztának érzem magamat, nincs folyamatos kényszerem, hogy WC-re járjak, és többé már nem erőlködök. Így sokkal kisebb a valószínűsége annak is, hogy ismét aranyerem legyen.

Swishswash